Taco met kip en aardbeiensalsa

5 25 5 5
Aantal personen:
  • 3 kipfilets
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1 limoen
  • 400 gr aardbeien
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 rode peper
  • korianderblaadjes
  • feta
  • tortilla
  • peper en zout
  • 1 klontje Solo
  1. Snij de kipfilet in kleine blokjes.
  2. Doe hierbij de chilipoeder, komijnpoeder, de zeste van 1 citroen, peper en zout. Meng goed en zet even opzij.
  3. Maak ondertussen de aardbeiensalsa.
  4. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij de aardbeien in kleinere blokjes.
  5. Doe hierbij de fijngesneden rode ui, rode peper en enkele blaadjes koriander. Breng op smaak met peper en zout en +/- 2el limoensap.
  6. Meng voorzichtig en zet in de koelkast.
  7. Verhit ondertussen een pan met een klontje Solo of olijfolie.
  8. Bak hierin de blokjes kip mooi goudbruin.
  9. Verwarm ondertussen de tortilla’s of tacoschelpen in oven/ microgolfoven.
  10. Als de kip gaar is, kan je de taco’s gaan samenstellen.
  11. Neem een tortilla of tacoschelp, leg hierop enkele blokjes kip gevolgd door wat aardbeiensalsa. Verkruimel hierover nog wat feta en serveer direct.
Elien's Cuisine