Taboulé met groenten

5 40 0 5
Aantal personen:
  • 200 gr gare couscous en 1 lenteuitje en 1 sjalot
  • 1 teentje look, een halve paprika en 1 komkommer
  • 1 beetje verse korinanderen en platte peterselie, dille en dragon
  • 1 beetje preischeuten en 12 eetl olijfolie
  • 4 eetl frambozenazijn
  • 2 eetl grenadine(rood) en sap van halve appelsien
  1. Snijd vier lange, brede slierten van de komkommer en snijd de rest zonder de pitten in brunoise.
  2. • Snijd ook de paprika, de look, de sjalot en de lente-ui fijn.
  3. • Doe dit eveneens met de kruiden, maar bewaar een beetje voor de afwerking op het eind.
  4. • Meng de azijn samen met de grenadine, de olijfolie en het sap van de sinaasappel tot een vinaigrette.
  5. • Meng de groentjes met de couscous, de vinaigrette en de fijngehakte kruiden.
  6. • Schik vervolgens de komkommerslierten in een rondje met daarin de couscous.
  7. • Versier het geheel ten slotte met de kruiden, de preischeuten en de rest van de vinaigrette.
hildeke3105