taboule met gebakken inktvisringen

3 30 0 5
Aantal personen:
  1. Ingrediƫnten
  2. 12 inktvisringen (diepvries, Kelvin)
  3. 100 g tarwegriesmeel (couscous)
  4. 3 dl kippenbouillon (0.5 blokje opgelost in 3 dl heet water)
  5. 2 eetl. olijfolie
  6. 0.5 mango
  7. 0.5 plantje koriander (fijngesnipperd)
  8. 190 g King krab (blik)
  9. 1 cm gember
  10. cayennepeper (Topaz)
  11. Bereiding (25 min.)
  12. Doe 12 diepgevroren inktvisringen (Kelvin) in een vergiet en spoel onder koud water. Dep goed droog.
  13. Overgiet 100 g couscous met 3 dl kippenbouillon (1/2 blokje opgelost in 3 dl heet water) en laat 7 min. zwellen.
  14. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak 1/2 mango (in blokjes gesneden) gedurende 3 min. Roer er 1/2 fijngesnipperd plantje koriander onder en meng onder de couscous, samen met 190 g King crab (blik). Verdeel over de minitajines.
  15. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en bak de inktvisringen 3 min. samen met 1 cm gember (fijngesnipperd). Kruid met wat cayennepeper.
  16. Snij de inktvisringen in 2 als ze te groot zijn en verdeel over de minitajines. Voorzie een klein vorkje.
Samantha20