Taartjes met tijm, geitenkaas en artisjok

8 20 3 5
Aantal personen:
  • 150 gr zachte geitenkaas
  • 125 ml creme fraiche
  • 1 ei
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 8 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 1 blik artsjokharten uitgelekt
  • 1 handje zwarte olijven
  • 1 el olijfolie
  1. Lunch- of licht hoofdgerecht, maar het kan natuurlijk ook heel goed bij de borrel! Geitenkaas met tijm is echt een supercombinatie
  2. Verwarm de oven voor op 200°C
  3. Klop in een kom 100 gram geitenkaas met de crème fraîche, het ei en de tijm los
  4. Breng op smaak met zout en peper
  5. Leg de plakjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat
  6. Vouw de randen 1 cm naar binnen, druk de randen goed aan
  7. Bestrijk de plakjes deeg binnen de randen met het kaasmengsel
  8. Snijd de artisjokharten in partjes en verdeel ze over de kaasvulling
  9. Strooi er de rest van de geitenkaas over
  10. Verdeel de olijven en takjes tijm over de taartjes en besprenkel ze met olijfolie
  11. Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar
  12. Serveer met een rucolasalade.
  13. Bereidingstijd: 30 minuten, inclusief oventijd.
Love to Cook