Taartjes met dadels en gember

1 45 0 5
Aantal personen:
  • 6 stuks dadels,ontpit en in stukjes
  • 200 ml dubbel abdijbier
  • 1 EL stemgember,op siroop
  • 1 Koffielepel geraspte sinaasappelschil
  • 100 gr zelfrijzende bloem
  • 100 gr fijne suiker
  • 100 ml slagroom.
  • 100 gr zachte boter,+ extra voor de vormpjes
  • 2 stuks eieren
  • 1 mespunt zout
  • 1 koffielepel sliertjes sinaasappelschil
  • 1 EL poedersuiker
  1. Laat de dadels minstens 2 uur marineren in het abdijbier.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Roer de zachte boter met 80 gr suiker tot een romig mengsel.
  4. Voeg er één na één de eieren aan toe en roer telkens goed glad.
  5. Strooi er de gezeefde bloem bij en vermeng tot een glad beslag.
  6. Snij de gember in stukjes.
  7. Doe de gember,de geraspte sinaasschil en het mespunt zout bij het beslag.
  8. Vet kleine flexible taartvormpjes in met extra boter.
  9. Laat de stukjes dadels uitlekken,maar vang het bier op.
  10. Verdeel de stukjes dadel over de bodem van de vormpjes.
  11. Schep er het beslag over de stukjes dadel.
  12. Bak de taartjes 30 minuten in het midden van de warme oven. Ontvorm de taartjes en laat ze afkoelen op een rooster.
  13. Breng het bier met de rest van de suiker aan de kook.
  14. Voeg er de sinaasappelsliertjes aan toe en laat inkoken tot een stroopje.
  15. Leg op ieder dessertbordtje een taartje.
  16. Lepel er wat van het bierstroopje bij.
  17. Werk af met een toef slagroom,sinaasappelsliertjes en bestrooi met poedersuiker.
RuudH