Taartje van tongscharfilets op spinazie , wortelsaus en pijnboompitten

23 40 Gemiddelde moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • zout en peper
  • 250 g wortelen
  • 2.5 dl gevogeltebouillon
  • 150 g Solo
  • 300 g bladspinazie met room
  • 0.5 knolselder
  • 400 g tongscharfilets
  • 20 g mosterd
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels broodkruim
  1. Schil en snijd de selder in 24 plakjes van, 3 mm dik en ongeveer 4 cm diameter.
  2. Warm de oven voor op 180°.
  3. Kruid de knolselderplakjes en gaar ze in een stoomkoker.
  4. Schik ze vervolgens lichtjes op elkaar in 4 porties in cirkelvorm op een beboterde ovenplaat.
  5. Bereid de spinazie kort in een weinig Solo en verdeel over de knolselderij.
  6. Stoom de gekruide tongscharfilets halfgaar, schik ze op de spinazie en strijk er een beetje mosterd over.
  7. Meng de peterselie met het broodkruim.
  8. Verdeel over de vier porties en druk licht aan.
  9. Plaats in de voorverwarmde oven gedurende 5 à 7 minuten totdat de bovenkant gekorst is.
  10. Was ondertussen de wortelen en kook ze gaar in de gevogeltebouillon, gekruid met peper en zout.
  11. Pureer de massa en passeer door een zeef.
  12. Werk de puree af met 75 g Solo.
  13. Rooster de pijnboompitten.
  14. Schik de bereidingen op warme borden en strooi de pijnboompitten erover.
Solo