Taartje van geconfijte tomaat en mozzarella

7 70 Gemiddelde moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 250 g kerstomaatjes (niet te rijp)
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
  • 1 eetlepel fijne kristalsuiker
  • olijfolie
  • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 1 bol mozzarella (125 g)
  • 2 eetlepels melk
  • paprikapoeder
  • 50 g rucola
  1. Was de tomaatjes en snijd de schil kruislings in. Breng 250 ml water aan de kook met het bouillonketeltje. Voeg de tomaatjes toe en laat het 2 minuten zachtjes koken. Laat de tomaatjes uitlekken in een zeef en 10 minuten afkoelen.
  2. Trek de schilletjes van de tomaatjes en doe de ontvelde tomaatjes in een ovenschaal. Schep voorzichtig om met 2 eetlepels olijfolie en de suiker. Confijt de tomaatjes 10 minuten in de oven.
  3. Doe de tomaatjes in een bakje. Laat afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 220°C.
  5. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Teken een sjabloon (op bakpapier) van een bloem, even groot als een plakje bladerdeeg. Snijd de bloemvorm langs het sjabloon uit elk plakje bladerdeeg.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de bladerdeegbloemen op de bakplaat. Snijd de mozzarella in 4 dikke plakken. Leg de tomaatjes in een cirkel in het midden van de bloemen. Leg hierop de plak mozzarella.
  7. Bestrijk het bladerdeeg licht met melk. Bak de bloemtaartjes in de oven in 20 minuten gaar en lichtbruin.
  8. Meng de rucola met 1 eetlepel olijfolie. Leg op elk bord een handje rucola en plaats het bloemtaartje erop.
Knorr