Taart van miserable met kokosvulling

7 105 3 5
Aantal personen:
  • 2 eiwitten
  • 2 eierdooiers
  • 1 mango
  • 20 gr suiker
  • 50 gr amandelen
  • 50 gr poedersuiker
  • 10 gr bloem
  • 250 gr kokosmelk
  • 100 gr mangopulp
  • 5 dl slagroom
  • 0,7 dl witte wijn
  • 6 vellen gelatine
  • muntblaadjes
  1. In plaats van wat blaadjes mint kunt u ook citroenmelisse gebruiken. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Maal de amandelen in een blender of keukenmachine fijn, samen met de poedersuiker en de bloem. Sla de eiwitten stijf met de suiker en spatel het amandelgruis erdoor. Doe dit beslag in een ingevette en met bloem bestoven taartvorm van 20 centimeter doorsnede. Bak het miserabledeeg in de voorverwarmde oven in 20 tot 25 minuten droog en gaar. Laat de gelatine eventjes weken. Verwarm de kokosmelk tot tegen het kookpunt. Roer de eidooier met de suiker tot het als een draad van de lepel loopt en voeg dit toe aan de warme kokosmelk. Roer dit mengsel van het vuur goed door en voeg de gelatine toe. Als het kokosmengsel begint te geleren, schep er dan voorzichtig de half stijfgeslagen slagroom door. Verwarm de mangopulp met de witte wijn en de suiker maar laat dit niet aan de kook komen. Meng, wanneer het heet is, de voorgeweekte gelatine erdoor. Als de gelei begint te hangen (stevig wordt), kan de taart ermee afgedekt worden. Voor de afwerking de helft van de (nog niet opgestijfde!) kokosbavarois over de taartbodem verdelen. Rangschik hierop de in dunne plakjes gesneden mango. Strijk hierover de rest van de bavarois. Dek de taart af met de mangogelei. Laat de taart afkoelen en haal hem uit de vorm. Bestrooi de zijkanten met gemalen kokos en garneer het geheel met wat blaadjes mint.
Sambaatje