taart van kip met schorseneren (echt eens doen, super!)

4 50 0 5
Aantal personen:
  • 1 kip van ongeveer 1,5 kg
  • 8 teentjes look
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl kippenbouillon
  • 500 gr schorseneren
  • 1 beetje azijn en melk
  • 1 eetl bloem
  • 3 takjes peterselie
  • 1 paar sprietjes bieslook
  • 500 gr bladerdeeg
  • 1 st ei
  1. snij de kipzonder been natuurlijk) in stukjes en bak goudbruin met de look
  2. dek af en stoof op een laag vuurtje
  3. voeg nog wat boter toe en blus met 1 dl wijn
  4. laat weer inkoken tot helft wijn weg is en doe de rest van de wijn en bouillon bij
  5. warm even de schorseneren op in scheutje melk met beetje azijn en de lepel bloem
  6. voeg de gestoofde kip al ineens bij
  7. doe er ook de peterselie en bieslook onder
  8. bekleed een bakvorm met 2/3 vna het deeg en doe alles er in
  9. dek af met rest bladerdeeg, strijk in met ei en bak nog ong 30 min op 180°
hildeke3105