Taart uit de koelkast met oreokoekjes.

14 30 4 5
Aantal personen:
  • 2 pakken oreokoekjes met vulling 154 gr per stuk
  • 100 gr gesmolten boter + extra om in te vetten
  • 400 gr roomkaas ( monchou of philadelphia)
  • 2 tl poedersuiker
  • 250 ml slagroom opkloppen met 2 tl poedersuiker
  • 200 gr melkchocolade of chocolade naar keuze
  • suiker naar smaak.
  • optie nogatine
  1. Bekleed de springvormbodem met bakpapier en vet de randen in.
  2. Verkruimel de koekjes( hou enkele achter voor de garnering) in een keukenmachine, of rol ze stuk met de deegroller. Doe de koekjes eerst in een plastic zakje. Smelt de ( room) boter en vermeng de koekjes met de boter.
  3. Stort het mengsel op de bodem van de springvorm en druk het geheel goed aan met de bolle kant van een lepel. Plaats de vorm in de koelkast, terwijl je de vulling maakt.
  4. Smelt de gekozen chocolade au bain Marie en klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Roer de roomkaas even los met een vork.. Laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Schep de iets afgekoelde chocolade met de slagroom door de roomkaas. Proef en maak het geheel zoeter naar smaak met meer suiker.
  6. Stort de roomkaas vulling op de bodem en strijk de bovenkant mooi glad. Zet de taart afgedekt met huishuidfolie minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Liever nog een hele nacht, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
  7. Haal een mes langs de randen en haal de taart uit de vorm.Garneer de taart vlak voor het serveren met de overgebleven koekjes en eventueel wat nogatine.
Love to Cook