Taart met ui, olijven en tijm

3 45 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • Voor het deeg:
  • 100 g Maïzena® Plus
  • 60 g Solo (kamertemp.)
  • 25 cl room
  • 1 ei
  • 1 volle el geraspte Parmezaanse kaas
  • peper, zout
  • 1 takje tijm, de blaadjes
  • Voor de garnering:
  • 1 flinke bos lente-uitjes
  • 20 zwarte olijven
  • 1 takje tijm, de blaadjes
  • peper, zout
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (stand 6). Giet de gesmolten margarine in een beslagkom. Voeg het ei toe en klop stevig met een garde. Voeg peper, zout en de tijm toe.
  2. Voeg de Maïzena® Plus toe en roer goed door. Voeg de room toe en roer opnieuw. Wanneer het deeg mooi smeuïg is, voegt u de kaas toe.
  3. Snijd alle uitjes in smalle ringen. Roer de helft ervan door het deeg.
  4. Giet het deeg in een ingevette taartvorm. Strooi de andere helft van de uitjes over de taart en strooi er zout en peper overheen. Leg de olijven en de tijm over de uitjes en plaats de vorm in het midden van de oven.
  5. Laat in 20 tot 25 minuten gaar worden op 180°C (stand 6). De taart is klaar wanneer deze mooi goudbruin is.
Maïzena