Taart met blauwe bessen

46 90 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 250 g tarwebloem
  • 250 g Maïzena
  • 170 g poedersuiker
  • 115 g volle room
  • 5 eieren
  • 250 g Solo
  • 15 g bakpoeder
  • 400 g blauwe bessen
  • 1 zakje vanillesuiker
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Klop de zachte Solo, de poedersuiker en de vanillesuiker met een garde, een handmixer of een keukenrobot tot een luchtige, bleke massa.
  3. Voeg een voor een de eieren toe, terwijl je stevig blijft kloppen.
  4. Doe de bloem, het bakpoeder en de Maïzena in een zeef en zeef ze boven het beslag terwijl je regelmatig mengt met een spatel. Voeg ook de room toe en roer tot een luchtig, glad beslag.
  5. Strijk een vierkant bakblik in met wat Solo en bestuif het lichtjes met bloem. Giet het beslag erin en werk af met de blauwe bessen.
  6. Bak in ongeveer een uur gaar in de voorverwarmde oven.
Solo
Meer inspiratie

PatisserieNagerecht