Taart met 3 kazen en noten met een witloofslaatje

518 50 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 1 verpakking kant-en-klaar kruimeldeeg
  • 1 prei
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 50 g gorgonzola
  • 50 g reblochon
  • 50 g gruyère
  • 200 g room
  • 3 eieren
  • 50 g walnoten
  • 4 witloofstronken
  • geraspte schil van 1 citroen
  • enkele blaadjes verse basilicum
  1. Verwarm de oven voor op 180° C. Ontrol het kruimeldeeg in een grote, ingevette taartvorm. Snij de stukjes deeg die over de randen uitsteken eraf. Bak het deeg zo'n 5 minuten voor in de oven (leg eventueel bakknikkers op het rauwe kruimeldeeg om de bodem blind te bakken).
  2. Snij de prei in dunne reepjes. Verhit de Solo in een pan en bak de fijngesneden prei enkele minuten op een hoog vuur.
  3. Snij de 3 soorten kaas in blokjes en bedek de gebakken deegbodem ermee. Voeg daaraan de gebakken prei toe.
  4. Meng de room met de eieren en kruid met peper. Giet over de kaas en prei. Besprenkel de taart met de noten en laat 20 minuten bakken in de oven.
  5. Maak intussen een slaatje met de witloof: snij de witloof in schijfjes en meng met de citroenschil en enkele blaadjes basilicum.
Solo