TAART BANANENTAARTJE

6 35 0 5
Aantal personen:
  • 1 VEL BLADERDEEG
  • 4 BANANEN
  • 1 SINAASAPPEL
  • 1/2 CITROEN
  • 2 EETLEPELS BOTER
  • 3 EETLEPELS SUIKER
  • 1 KOFFIELEPEL KANEEL
  • 1 1/5 DL CALVADOS
  1. PERS DE SINAASAPPEL EN DE HALVE CITROEN UIT . SNIJ UIT DE DEEGVORM 7 VORMPJES UIT EN LEG ZE IN POTJES OF VORMPJES DIE GOED INGEBLOEMD ZIJN . PRIK ZE DOOR MET EEN VORK . SNIJ DE BANANEN IN SCHIJFJES EN MARINEER ZE IN HET UITGEDUWDE SAP MET KANEEL IN EN LAAT EEN 1/2 UURTJE STAAN . HAAL DE SCHIJFJES UIT DE MRINADE EN BEWAAR HET SAP . SCHIK DE SCHIJFJES OP HET DEEG . SMELT DE BOTER IN EEN STEELPAN DOE ER DE SUIKER BIJ EN VERWARM . BLIJF ROEREN TOT JE EEN GOUDBRUINE STROPERIGE MASSA KRIJGT . DOE ER DE SINAASAPPEL EN CITROEN MARINADE BIJ . LAAT EVEN KOKEN . LEPEL DE SAUS OVER DE TAARTJES EN LAAT ZE 15 A 20 MINUTEN BAKKEN IN EEN VOORVERWARMDE OVEN OP 200 GRADEN . SERVEER HET GEHEEL MET EEN IJSBOL
Izegem 54