Sushiflensjes met aardbeien

7 45 0 5
Aantal personen:
  • 500 g aardbeien
  • 30 g suiker
  • sap van 1/2 citroen
  • 100 g zelfrijzende bloem
  • zout
  • 2,5 dl melk
  • 2 eieren
  • boter
  • 240 g Petit Suisse
  • muntblaadjes
  1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in stukken. Meng ze met de suiker en het citroensap en laat even opzij staan. Zeef de bloem in een kom met een snuifje zout. Klop er de melk en de eieren er beetje bij beetje door tot een glad beslag. Laat het deeg even rusten en bak er flensjes van in boter. Bestrijk ze met de plattekaas en beleg ze met de aardbeien. Rol de flensjes op en snij ze schuin doormidden. Zet ze rechtop en serveer ze als sushi. Garneer ze met muntblaadjes.
bolleke1970