sushi mango

1 75 0 5
Aantal personen:
  • bouillion
  • sushi azijn
  • jalapeno
  • limoensap
  • boter
  • eiwit
  • peper
  • zout
  • korianderblaadjes
  • sinaasappel
  • sushirijst
  • noribladen
  • avocado
  • mango
  • rode ui
  • scampi
  • cashewnoten
  1. Sushi Gamba mango
  2. Ingrediënten (8-10pers.)
  3. Créme van jalapeno
  4. • 25g kippenbouillon (25g water + 1/20 kippenbouillon blokje)
  5. • 10g sushi azijn
  6. • 1g xantana
  7. • 30g jalapeno (naar smaak)
  8. • 10g limoensap
  9. • 10 g eiwit
  10. • +/- 100g druivenpitolie
  11. • Peper en zout
  12. • 5 blaadjes koriander
  13. Sushirijst
  14. • 300g ongekookte sushi rijst (voor 6-8 sushi’s)
  15. • +/- 6-8 nori bladen (afhankelijk van welke je maakt)
  16. • Sap en marinade van de mangosalade
  17. Mango salade en vulling sushi
  18. • 1/2 avocado in balkjes
  19. • 1/2 mango in balkjes
  20. • ½ rode ui middelmaat
  21. • 2 el verse korianderblaadjes
  22. • 6-8 Scampi fijn gehakt /gesneden
  23. • Sap van sinaas en van 1 limoen
  24. • 2el olie
  25. • 4el sushiazijn
  26. Afwerking van het bord
  27. • 1 gamba p.p in look en olie kort aangebakken.
  28. • ½ sinaas (avif) p.p
  29. • 2 Mango lamellen p.p
  30. • 3 blokjes Avocado
  31. • Crunch van cashewnoten
  32. • Cresjes
  33. Bereiding
  34. • Laat de garnalen op keukenpapier uitlekken pel de scampi volledig, deze worden gebruikt als vulling van sushi (+/- 1p.p)
  35. • Pel 1 gamba p.p (laat kopje en staart eraan, resterend pantser weg). Deze bakken we alm in wat look en olie.
  36. Jalapenocème
  37. • Doe alles op de olie na in een blender en draai tot een gladde massa. Bind verder bij met de olie tot een stevige crème. + pezo
  38. Sushi rijst
  39. • Zie stensel sushi rijst koken
  40. • Als de rijst gereed is , meng het sap van de marinade onder de rijst als smaakmaker.
  41. Mango salade en vulling sushi
  42. • Gebruik voor dit recept een rijpe maar nog stevige avocado.
  43. • Was de koriander, laat uitlekken en pluk de blaadjes v/d stengels.
  44. • Snij de ui in dunne halve maan vorm schijven.
  45. • Maak de mango schoon en snij in lange banen
  46. • Pers de limoenen.
  47. • Snij de avocado in lange schijven en besprenkel met wat limoensap.
  48. • Schik met ui en mango en avocado in een schaal.
  49. • Vermeng al kloppend weinig olie, limoensap, sappen van sinaas, koriander, zout & peper.
  50. • Voorzichtig vermengen met de avocado, sinaasappel en ui schijven. Laat 5 minuten marineren. Laat uitlekken in zeef en het sap verwerken we onder de sushi rijst.
  51. Afwerking
  52. • Snij een sushi rol in 3 toffe stukken. Schik op het bord, plaats hierond nog wat extra mango en avocado en werk af met enkele dotjes creme jalapeno.
  53. • Tot slot de alm gebakken gamba en een beetje crunch.
kensels