Supersnelle Florentines met maar 3 ingrediënten

1 30 5 5
Aantal personen:
  • 1 groot ei
  • 75 gr kristalsuiker
  • 125 gr amandelschaafsel
  1. Florentines hebben een deftige naam, maar zijn hele simpele koekjes die je zó uit je oven tovert. En voor dit recept heb je ook nog eens heel weinig ingrediënten nodig: slechts drie!
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  3. Mix de suiker met het ei met behulp van een mixer of met een garde. Doe dat ongeveer een minuutje; het moet een iets ingedikt mengsel worden. Roer de amandelen er voorzichtig doorheen totdat ze helemaal bedekt zijn met het mengsel.
  4. Schep het in hoopjes op de bakplaten. Je hebt per koekje ongeveer twee theelepels van het mengsel nodig. Zorg dat er veel ruimte tussen de koekjes is; zo’n vijf centimeter.
  5. Met behulp van een vork kun je de hoopjes iets plat maken.
  6. De florentines moeten 20 minuten de oven in; zorg dat je de bakplaten halverwege even omdraait, zodat je koekjes mooi gelijkmatig bruin bakken.
  7. Laat de florentines daarna 10 minuten afkoelen en til ze met een spatel van de bakplaat af.
  8. DE GEZONDERE VERSIE.
  9. 1 eiwit, 100 gr amandelschaafsel en slechts 1 el honing of agavesiroop.
  10. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  11. Meng in een kom het eiwit met het amandelschaafsel, en roer dit goed door. Voeg daarna de agavesiroop of de 1 el honing toe en meng dit weer.
  12. Bedek een bakplaat met bakpapier en schep hierop een lepel van het amandelmengsel. – Duw de koekjes iets platter met je vingers of netjes met een lepel. Voor mooie ronde koekjes kun je een kookring gebruiken.. Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten goudbruin.
  13. Laat de koekjes helemaal afkoelen .
Love to Cook
Meer inspiratie

FransPatisserieNagerecht