Sundae vanille-karamel

35 20 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 4 bolletjes Carte d’Or Vanilleroomijs (100 g/200 ml)
  • 25 g pecannoten, grofgemaald
  • 4 wafels
  • 2 kleine bananen
  • 2 tl citroensap
  • 50 ml slagroom
  • 4 el karamelsaus
  1. Verwarm een kleine koekenpan en rooster daarin droog de gemalen pecannoten gedurende 1 tot 2 minuten. Laat afkoelen.
  2. Verbrokkel de wafels in een kleine kom en meng met de noten. Reserveer 4 tl van dit mengsel voor decoratie.
  3. Snij de bananen en meng ze in een kom goed met het citroensap.
  4. Verdeel de helft van de bananen over 4 sundaeglazen. Schep hier 1.5 tl karamelsaus op en verdeel de helft van het koekjesmengsel erover. Herhaal dit.
  5. Schep in elk glas een bolletje Carte d’Or Vanilleroomijs op de laatste koeklaag.
  6. Werk af met de slagroom.
  7. Serveer elk sundaeglas bestrooid met het noten-koekmengsel en eventueel een extra tl karamelsaus.
Carte d'Or
Meer inspiratie

DessertNagerecht