Suikerwafeltjes

27 35 4 5
Aantal personen:
  • 350 gr bloem
  • 220 gr bloemsuiker
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 230 g boter
  • 1 snuifje zout
  1. - zeef de bloem en giet in een kom, voeg de suiker, vanillesuiker en het zout toe en meng goed
  2. - maak een kuiltje in de bloem en giet er de losgeklopte eieren in
  3. - smelt ondertussen de boter
  4. - vermeng de bloem geleidelijk met de eieren en voeg er ook de gesmolten boter geleidelijk aan toe
  5. - kneed het deeg tot het glad en homogeen is
  6. - laat het deeg minstens 3 uur rusten op een koele plaats (niet in de koelkast)
  7. - vorm langwerpige worstjes en leg ze op een met bloem bestrooid vel bakpapier
  8. - warm ondertussen het wafelijzer op
  9. - leg de worstjes op het wafelijzer en bak de suikerwafeltjes krokant en goudgeel
Lydievr