Studentenkoek-mokkataart

13 30 5 5
Aantal personen:
  • 7 Studentenkoeken Delacre
  • 200 gr zachte Solo Patisserie
  • 200 gr bloemsuiker
  • Mokkadruppels
  • 1 tas lauwe koffie
  • Muizekorrels
  • Chocoladepoeder
  1. Doe de warme koffie in een platte kom (om de koek even in te weken). Laat even afkoelen tot lauw.
  2. Maak mengsel van boter en bloemsuiker. Voeg enkele druppels mokka toe en meng zeer goed.
  3. Leg op een snijplant de eerste koek die je enkel aan de bovenkant gedrenkt hebt. De droge kant op de snijplank leggen.
  4. Smeer de koek in met mokkamengsel.
  5. Drenk de volgende koek aan beide zijden en leg op mekaar, weer insmeren. Herhaal tot laatste koek.
  6. Duw de toren nu een beetje recht aan alle kanten en zet in koelkast om de boter beetje op te stijven vooraleer je afwerkt.
  7. Haal koek uit koelkast en smeer de rest van mokkamengsel aan alle kanten goed op en ook de bovenkant.
  8. Zet de koek in een ondiepe grote kom en leg er veel muizekorrels rond om die zo omhoog tegen de rand aan te drukken.
  9. Bestrooi de bovenkant met chocoladepoeder in een zeefje.
  10. Schep de koek met een spatel uit de kom en dresseer op mooi bord.
Greet Van Calster
Meer inspiratie

BelgischPatisserieNagerecht