Struisvogelsteak met veenbessensaus

20 60 5 5
Aantal personen:
  • 4 struisvogelsteaks
  • 1 kopje veenbessen (eventueel diepvries)
  • 2 el aalbessengelei
  • 400 ml wildfond
  • 2 el dennenpitten
  • 2 uien
  • 4 el boter
  • 1 el boter gemengd met 1 el bloem
  • 10 korianderbolletjes
  • 1 el kruidentuiltje
  • peper en zout
  • aluminiumfolie
  1. Maak eerst de saus:
  2. Hak de uien fijn en laat ze in een kookpan glazig stoven in 2 eetlepels boter.
  3. Voeg de geplette korianderbolletjes samen met het kruidentuiltje, de veenbessen en de wildfond toe en laat voor ? inkoken.
  4. Verhit 2 eetlepels boter in een braadpan en laat er de struisvogelsteaks goudbruin in bakken, gedurende 2 minuten aan elke kant (afhankelijk van de dikte). Kruid met peper en zout.
  5. Haal het vlees uit de pan en houd warm met aluminium folie.
  6. Doe de dennenpitten in de pan en laat al roerend even bakken.
  7. Giet er door een zeef de vooraf bereide saus bij. Voeg de aalbessengelei toe en schraap de braadresten goed los. Laat even koken en bind lichtjes met het mengsel van boter en bloem, dat u beetje bij beetje toevoegt.
  8. Schik op elk bord een gesneden struisvogelsteak in waaiervorm en geef er de saus bij.
  9. Dien op met witloof en puree.
  10. Eet smakelijk.
  11. Tip: Wilt u de saus zachter, gebruik dan gevogeltefond in plaats van wildfond.
Roland2303
Meer inspiratie

FransWildHoofdgerechtHerfst