Struisvogelsteak in peperkorstje met mosterdsaus

70 30 3 5
Aantal personen:
  • 4 struisvogelsteaks
  • 1 sjalot
  • 1 dl kippenbouillon
  • 1 dl room
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel mosterd
  • mixed pepper selection
  1. Srijk het vlees in met olijfolie,kruid met mixed peper (naar smaak) en druk goed aan.
  2. Snipper de sjalot zeer fijn.
  3. Bak het vlees aan beide zijden gedurende 2 min goed bruin in een pan met antiaanbaklaag (of grillpan) zonder vetstof.
  4. Verlaag het vuur en laat de steaks naar smaak (saignant of à point) verdergaren.
  5. Maak intussen de saus : verhit 1 eetl olijfolie in een steelpan en stoof de sjalotsnippers glazig. Voeg de kippenbouillon, de mosterd en de room toe en laat lichtjes inkoken tot u een gladde saus bekomt. Kruid met peper en zout.
  6. Dien op met een groen slaatje en frietjes of geef er gebakken oesterzwammen en kroketjes bij
doreen_1