Struisvogelradicchio met veenbessen en gebakken appeltjes

257 45 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 4 Struisvogelsteak
  • Solo
  • 150 g veenbessen
  • 2 el bosbessenconfituur
  • 2 radicchio (rode bol in de volksmond de langwerpige variant heet radicchio trevisano)
  • 2 jonagoldappelen
  • 2 à 3 el suiker
  • 1 flinke scheut rodewijnazijn
  • peper van de molen
  1. Doe de veenbessen in een pannetje met de suiker en laat ze op een laag vuur, onder deksel smelten. Voeg de bosbessenconfituur en de rodewijnazijn toe en laat even doorkoken.
  2. Snipper de radicchio fijn en houd een beetje apart als garnituur. Doe de rest van de radicchio bij de veenbessen en laat dit onder deksel een 5-tal minuten stoven. Kruid met peper van de molen en voeg indien nodig wat suiker toe (als het te bitter blijkt).
  3. Schil de appelen en snijd ze in partjes, bak de appeltjes goudbruin in een weinig Solo.
  4. Bak de struisvogelsteaks in een weinig olie en kruid ze met peper en zout, laat ze nog even rusten onder aluminiumfolie.
  5. Verdeel de radicchio over de borden en gebruik de jus als saus. Schik de struisvogelsteaks in plakjes erbovenop en werk af met de gebakken appeltjes en wat fijngesnipperde, rauwe radicchio.
Solo