Stroopwafel appeltaart

13 95 0 5
Aantal personen:
  • 225 gr bloem
  • 150 gr boter
  • 100 gr basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 mespunt zout
  • 1 el kaneel
  • 5 appels (elstar)
  • 1 beschuit
  • 15 gr kristalsuiker
  • 1 el appel of schenkstroop
  • 1 el citroenrasp
  • 5 stroopwafels
  1. Oven verwarmen op 170 C.
  2. LET OP DEEG MOET 1 UUR IN DE KOELKAST RUSTEN.
  3. De boter in stukjes snijden en met suiker, bloem en het ei samen kneden tot een mooi glad deeg,ca 10 min. Dit iets plat drukken en 1 uur afgedekt in de koelkast plaatsen.Intussen het bakblik invetten met boter en bestuiven met de bloem.Appels schillen (klokhuis verwijderen), in stukjes snijden en met citroensap,stroop, suiker, kaneel en beschuitkruim mengen.Het deeg uitrollen tussen 2 stukken plastic folie en met ongeveer de helft de bodem en zijkanten van het bakblik bekleden.De appel massa er in scheppen en met de rest van het deeg de bovenkant bedekken( een beetje deeg over houden voor versiering).De rand goed aan drukken en enkele gaatjes in de bovenkant van het deeg prikken zodat de hete lucht kan ontsnappen en met het restje deeg versiering op de rand aanbrengen.Dan de bovenkant van de appeltaart bestrooien met de in stukjes gesneden stroopwafels en de taart ca 35 min bakken.Laat minstens 1 uur in de vorm afkoelen, tot ze stevig aanvoelt.Snijd er mooie punten van.
  4. .Materialen
  5. Flinke springvorm
Love to Cook