Stroganoffsaus

20 15 4 5
Aantal personen:
  • 2 uien
  • 1 teentje look
  • 2 eetlepels bloem
  • beetje boter
  • 3 dl water
  • 1 à 2 bouillonblokjes
  • 1 doosje tomatenpuree
  • 1 scheut Engelse saus (worstershire)
  • 3 eetlepels droge witte wijn
  • 200 gram champignons in schijfjes
  • 6 kleine augurken (bokaal)
  • 2 dl room
  • gehakte peterselie
  1. In een beetje boter stoof je de uien met het teentje look.
  2. Voeg de bloem bij, meng goed en laat wat doorkoken (bloemsmaak weg).
  3. Giet er 3 dl water bij + 1à2 boullonblokjes + 1 doosje tomatenpuree + scheut Engelse saus + 3 lepels witte wijn en laat het opkoken.
  4. Voeg er - de apart gestoofde - champignons bij, samen met 2 dl room en de gehakte peterselie.
  5. Past uitstekend bij varkensgebraad (peper en zout + paprikapoeder op het vlees doen).
ratje11