stroganoffsaus

68 15 4 5
Aantal personen:
  • 1 kleine sjalot
  • 1 teentje look
  • 3 st tomaten
  • 1 blikje tomatenppuree
  • 1 halve rode paprika
  • 250 gr champignons
  • 20 cl room
  • 10 cl vodka
  • 1 beetje peterselie
  1. We versnipperen de paprika, de sjalot en het teentje look in fijne stukjes en snijden de champignons in schijfjes.
  2. We ontvellen de tomaten en snijden deze eveneens klein.
  3. In een grote pan fruiten we de stukjes paprika, de look, de sjalot, en de champignons gedurende een drie tot vier minuten.
  4. We voegen vervolgens de tomaten en tomatenpuree toe, kruiden met peper & zout en een koffielepel paprikapoeder.
  5. We voegen de vodka toe en laten nog een vijftal minuten al roerend inkoken.
  6. Tot slot mengen we de room eronder laten de saus al roerend indikken.
  7. We werken af met versgehakte peterselie.
  8. We serveren deze saus bij steak of gegrild vlees.
hildeke3105