Strawberry shortcake

4 40 5 5
Aantal personen:
  • 350 gr bloem
  • 50 gr suiker
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 170 gr koude blokjes Solo
  • 220 ml botermelk
  • 1 bakje aardbeien
  • 1 citroen
  • extra suiker en botermelk
  1. Snij de aardbeien in stukjes en strooi er twee eetlepels suiker over. Zet in de koelkast.
  2. Meng de bloem, de suiker, het bakpoeder en het zout. Voeg de koude blokjes boter toe en laat de foodprocessor zijn werk doen totdat er kruimels ontstaan.
  3. Giet het deeg over in een grote kom. Voeg nu de botermelk toe. Bewerk het deeg tot je een bal kan vormen. Duw het dan plat tot een dikte van ongeveer 1,5cm.
  4. Snij er 10 cirkels uit van ongeveer 6 cm. Schik deze tegen mekaar op een vel bakpapier.
  5. Smeer nog wat botermelk er over heen met een borsteltje en strooi er nog een klein beetje suiker over.
  6. Bak ongeveer 15 minuten in een oven van 220 graden.
  7. Klop ondertussen de verse slagroom op met wat vanillesuiker en citroenzeste.
  8. Snij de cakejes in de helft en vul ze met de aardbeien en de room.
  9. Smullen maar!
roeckiesworld