Straciatellaroomijs

0 240 0 5
Aantal personen:
  • 5 eidooiers
  • 175 g griessuiker
  • 300 ml melk
  • 300 ml room
  • 75 g fondant chocolade
  1. Breng de melk, samen met de helft van de suiker, tot net tegen het kookpunt.
  2. Klop ondertussen de andere helft van de suiker samen met de eidooiers wit-schuimig.
  3. Voeg al roerend de warme melk toe en klop alles goed op.
  4. Breng weer over in de kookpot. Zet op een niet te hoog vuur, en breng goed roerend, tot net tegen het kookpunt. Breng een lepel in het mengsel, haal de lepel er uit, trek door het mengsel dat aan de bolle kant aan de lepel hangt een streep met je vinger. Blijft de streep zichtbaar dan is het mengsel klaar. Blijft de streep niet zichtbaar, laat dan nog even al roerend indikken zonder te koken.
  5. Haal van het vuur, laat afkoelen met het deksel op de kookpot om velvorming te voorkomen.
  6. Hak intussen de chocolade fijn.
  7. Als het mengsel is afgekoeld, voeg de room toe. Roer goed. Laat verder afkoelen in de koelkast.
  8. Breng over in de ijsmachine en laat draaien. Voeg de chocolade toe zodra het ijs bijna klaar is. Laat verder draaien tot het is.
MarieVanslambrouck