stoverij

11 120 4 5
Aantal personen:
  • 1 kg rundsstoofvlees
  • 2 ajuinen
  • 1 laurierblad
  • 2 soeplepels congac
  • 2 soeplepels frambozenazijn
  • 1 l water
  • 2 rundsbouillonblokjes
  • 2 dikke soeplepels kandijsuiker
  • 1 soeplepel luikse siroop
  • 25 gr boter
  • maizena
  1. Smelt de boter en laat licht bruinen.
  2. Doe het vlees erin en laat het bruin kleuren.
  3. Doe dan de ajuin erbij en laurierblad.
  4. Laat even stoven.
  5. Doe dan de congac en frambozenazijn erbij.
  6. Dan het water en de bouillonblokjes.
  7. Laat dan 1,5 uur rustig garen met deksel op de pot.
  8. De afwerking
  9. de siroop en de bruine suiker toevoegen en maizena met water oplossen en binden
  10. Je kunt er nog gedroogde pruimen bijvoegen
lisake