Stoverij van varkenswangetjes met balsamico en rodenbach à la Véroniqsken

166 45 3 5
Aantal personen:
  • 1 kilo varkenswangetjes
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 flesjes rodenbach-bier
  • 1 liter bruine fond/kalfsfond
  • 2 dikke uien
  • 3 eetlepels balsamico-azijn
  • 1/2 eetlepel suiker
  • thijm, laurier, p&z, kruidnoot
  • 1 beetje rozemarijn
  1. Voorbereiding
  2. - snij de uien in snippers
  3. Bereidingswijze in de pan
  4. * Bak de varkenswangetjes langs alle kanten bruin, samen met de versneden uien en kruid met p&z en kruidnoot en rozemarijn.
  5. * Strooi over het geheel de bloem en blus met bier, bruine fond en de Balsamico- azijn
  6. * Voeg tijm en laurier toe en laat even stevig doorkoken.
  7. * Zet daarna op een zacht vuurtje gedurende één uur
  8. - In de stoompan doet u dit op 20 min.na het afbruinen vlees (dan er de bloem niet bijdoen maar aandikken met maizena-express na het stomen)
  9. Serveer met frieten en mayonaise
  10. Tip : met de wangetjes kan u ook lekkere brochetten maken
Véroniquesken