Stoverij van rund

9 120 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg rundsstoofvlees
  • 33 cl donkere Corsendonck
  • 1 bouillonblokje (rund)
  • 2 uien
  • 1 teentje look
  • 1 snede peperkoek
  • 1 el scherpe mosterd
  • 1 dikke snede bruin brood
  • 25 gr solo
  • 25 gr olijfolie
  • peper&zout
  • Bouquet garni (tijm, laurier, peterseliestengels)
  1. De boter en olijfolie samen verwarmen in een gietijzeren kookpot. Hierin de stukken vlees bruin bakken. Ondertussen de ajuin en look fijn snijden, bij het vlees voegen en nog even laten verder bakken. Kruiden met peper & zout, het bier erover gieten. 1 blad laurier, takje tijm en 3 peterseliestengels samenbinden en samen met het bouillonblokje toevoegen. De peperkoek in stukjes breken en ook in de pot doen. De korst van het brood snijden en er dan de mosterd over smeren. Leg dit bovenop het vlees in de kookpot en breng aan de kook. Laat alles nu met deksel op de pot gedurende 1½ uur zachtjes sudderen. Je kan de saus eventueel nog wat indikken met maïzena, gebroken in wat water. Opdienen met zelfgemaakte frietjes en sla of met compote en gekookte patatjes.
  2. Drank, ja, hetzelfde als wat er in de pot zit.
Victor S.