stoofvlees

0 0 0 5
Aantal personen:
  • 1200g gr Runderstoofvlees
  • 2 grote ajuinen
  • 2 flesjes Piedboeuf donker bier
  • 30 cl water
  • 2 blokjes bruine fond knorr
  • 1 eetlepel worcestersheresc.
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel peer-appel-dadelsiroop (everyday)
  • 1 grote boterham zonder korst
  • naar keuze wasabipasta of mierrikswortelpuree
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 koffielepels tijmblaadjes
  • naar keuze perer en zout
  • naar keuze bakboter
  • naar keuze maizena roux
  1. verwarm de boter en bak het vlees, kruiden met peper en zout.
  2. 2.Snij de ajuin fijn en bak ze in dezelfde boter.
  3. 3.Doe het gebakken vlees erbij.
  4. 4.Warm het water op en los de bouillon erin op en giet bij het vlees.
  5. alsook het bier, balsamico, de siroop, Worcestersheresc. de kruiden toe.
  6. smeer de boterham in met ofwel wasabipasta of eens met mierrikswortelpuree.
  7. laat alles zachtjes pruttelen één tot twee uur
  8. bind alles met de roux maizena.
  9. De peer-siroop kan vervangen worden door 4 vruchtenconfituur .
  10. om het feestelijker te maken voeg wat vijgen toe en laat meepruttelen.
Jan Loncke
Meer inspiratie

BelgischVleesHoofdgerecht