Stoofvlees van rundvlees met bockbier

2 120 0 5
Aantal personen:
  • 2 pl ontbijtkoek
  • 2 eetl grove mosterd
  • 3 eetl olie
  • 800 gr sukadelappen in stukjes
  • 2 st uien , gesnipperd
  • 100 gr magere spekreepjes
  • 1 flesje bockbier
  • 2 eetl tomatenpuree
  • 1 etl rode wijnazijn
  • 1 eetl bruine basterdsuiker
  • 2 st laurierblaadjes
  • 1 st zout en peper
  1. Bestrooi het vlees met zout en peper. besmeer de plakken ontbijtkoek met mosterd en snijd ze in blokjes.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in gedeelte rondom goudbruin.Schep het uit de pan.
  3. Voeg aan het achtergebleven bakvet de ui en de spekreepjes toe en bak alles ca.2 minuten.Voeg daarna vlees, ontbijtkoek, bier, tomatenpuree, azijn, basterdsuiker en laulierblaadjes. Breng aan de kook en laat de stoofpo op laag vuur in ca. 2 uurzachtjes gaar sudderen.Breng op smaak met zout en peper.
  4. Bron. Gall en Gall
Ray75