Stoofvlees op Vlaamse wijze

18 75 0 5
Aantal personen:
  1. Ingrediënten :
  2. 1 kg varkensstoofvlees
  3. 1 flesje blond abdijbier (33 cl.)
  4. 300 gr schorseneren
  5. 4 wortelen
  6. 150 gr spruitjes
  7. 2 blaadjes laurier
  8. 1 koffielepel tijm
  9. instant sausbinder
  10. peper en zout
  11. Bereiding:
  12. Breng het bier aan de kook en voeg het stoofvlees toe. Kruid met laurier, tijm, peper en zout. Laat alles afgedekt 1,5 uur sudderen. Voeg de in stukken gesneden wortelen, de schorseneren en de spruitjes toe. Laat het 15 tot 30 minuten verder sudderen tot het vlees goed gaar is. Haal de pan van het vuur en zet ze koel weg. Laat het geheel een nachtje intrekken voor de beste smaak. Verwarm dan de stoofschotel op een zacht vuur. Naar smaak kan je het gerecht lichtjes binden en bijkruiden met peper en zout.
Theoke_1