Stoofvlees op Vlaamse wijze met peperkoek

1 100 0 5
Aantal personen:
  • 2 eetlepels mosterd van Dijon
  • 50 g boter
  • 33 cl bruin bier
  • 2 dikke uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 runderbouillonblokje
  • • 20 cl water
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 kg extra mager runderstoofvlees
  • 2 sneden peperkoek
  • 2 wortelen
  1. Pel en hak de uien. Smelt de helft van de boter in een stoofpot en bak er de uien in aan op zacht vuur. Voeg het geperste lookteentje en het kruidentuiltje toe, zet een deksel op de pot en laat zachtjes stoven.
  2. 2.Laat ondertussen de vleesblokjes in een grote braadpan op hoog vuur bruin bakken in de resterende warme boter. Voeg peper en zout toe.
  3. 3.Doe het vlees bij in de stoofpot. Giet een beetje bier in de braadpan, roer de bakresten los en giet alles in de stoofpot. Voeg het resterende bier toe, het water en het verkruimelde bouillonblokje. Dek af en laat 1 uur 10 min. stoven op heel zacht vuur.
  4. 4.Voeg dan de in schijfjes gesneden wortelen toe en de met mosterd besmeerde peperkoek. Meng en laat nog 30 min. verder stoven (nog altijd met deksel).
  5. 5.Serveer warm met frieten of puree.
NelekeP
Meer inspiratie

BelgischVleesHoofdgerecht