Stoofvlees op mama's wijze

98 0 2 5
Aantal personen:
  • 1kg Rundsstoofvlees kruiden stoofvlees, confituur(liefst bessen,aardbei mag ook, 1boterham,met mosterd,laulierblaadje,peper en zout
  • 3-4 ajuinen
  1. Ajuin snijden en aanstoven met solo natuurlijk, vervolgens stoofvlees toevoegen en bruinen, kruiden voor stoofvlees toevoegen. Een boterham ingesmeerd met een goede laag mosterd. Een goed glas water toevoegen en zachtjes laten sudderen en laulierblaadjes toevoegen. Indien nodig nog vocht bijgieten (ofwel water of bouillon) Vervolgens de confituur toevoegen (op het laatste moment)(ongeveer 4 soeplepels op 1kg vlees) ( rozijnen toevoegen mag ook (+/- koffietas).
  2. De bereiding duurt wel even (+/- 2 uur) maar het loont de moeite. Eens iets anders dan de gewone versie met bier.
  3. Smakelijk
  4. Serveertips
  5. Frietjes en salade of appelmoes
Nolleke Morren