Stoofvlees op Gentse wijze

1 180 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg stoofvlees
  • 4 st ajuin
  • 66 cl donker bier of trappist
  • 50 cl kriek
  • 2 snede brood
  • 4 el donkere mosterd
  • tijm
  • laurier
  • boter
  • bloem
  • pezo
  1. Stoof de gesnipperde uien aan in een kookpot.
  2. Verhit daarnaast een bakpan met boter. Wacht tot het schuim verdwenen is.
  3. Kruid het vlees intussen met peper en zeezout.
  4. Bak het vlees in porties aan om het mooi te korsten.
  5. Doe het gebakken vlees telkens bij de uien in de kookpan.
  6. Strooi over de laatste portie wat bloem en laat die even meebakken. Dit helpt om de saus straks te binden.
  7. Blus de bakpan met het bier en giet alles bij de uien. Voeg indien nodig wat water toe tot het vlees net onderstaat.
  8. Draai het vuur zo laag mogelijk. Voeg laurier en tijm toe en leg er een met mosterd bestreken boterham bovenop.
  9. Laat ongeveer 2 uur heel rustig sudderen.
  10. Laat de stoofpot wat afkoelen voor je hem serveert, dan is het vlees veel sappiger.
Paneurke