stoofvlees met Luikse stroop

5 120 5 5
Aantal personen:
  • 1 eetlepel solo
  • 1 kg stoofvlees
  • 4 fijn gesneden uien
  • 1 eetlepel bloem
  • 500 ml rundsbouillon
  • 3à4 takjes verse tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 boterham besmeert met mosterd
  • 1 eetlepel Luikse stroop
  1. Laat het stoofvlees bakken in een kom die in de oven kan.
  2. voeg de gesneden ui toe en laat nog mee bakken.
  3. Bestrooi met bloem en voeg de rundsbouillon toe en roer goed om zodat de bloem en bakresten van de bodem van de kom zijn.
  4. Voeg dan de besmeerde boterham + de verse tijm + laurier toe
  5. en laat dit ongeveer 2 uur zacht garen in de oven (met het deksel op de pot) 160 °C . Een kwartier voor het verstrijken van de tijd voeg je de eetlepel stroop toe en roer opnieuw goed om zodat dit goed gemengd is.
  6. Tip:
  7. Dit serveren met aardappel puree en fijn gesneden witloop met Jonagold appel in blokjes,enkele druppels citroensap en mayonaise en ze likken allemaal hun vingers af!
  8. Laat het smaken!
LieveWouters