Stoofvlees met bier

3 90 0 5
Aantal personen:
  • 800 à 1000 gr rundsstoofvlees
  • 2 uien
  • 1 flesje trappist/ bruin bier
  • 1 el mosterd
  • 1 snee brood
  • 1 takje tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 à 2 sneetje(s) peperkoek
  • zout, peper
  • water
  • bakboter
  1. *Bak het vlees in de boter tot het vlees helemaal bruin ziet.
  2. *Voeg de ajuinen toe laat stoven tot ze zacht zijn
  3. *Voeg het bier toe kruid, voeg water toe tot het vlees volledig onderstaat
  4. *Tijm, laurierblad en toevoegen.
  5. *Leg hierbovenop de sneetjes peperkoek of een snee brood, besmeerd met mosterd.
  6. *Laat minstens 45 min stoven en proef of het vlees mals is.
  7. *Voeg indien nodig bindmiddel toe.
Alexmin