Stoofvlees K

4 120 4 5
Aantal personen:
  • 2 Uien, in stukjes
  • 1 Kg Rundsstoofvlees
  • 1 Kg Varkensstoofvlees
  • 1 Fles Rode wijn
  • 2 Sneden brood
  • Mosterd, ev met graantjes
  • Peper en zout
  • Tijm, laurier en/of stoofvleeskruiden
  • Maïzena of kuzu of arrowroot
  1. Best in gietijzeren pot.
  2. Uien bruin stoven met boter ( in pot doen en niet roeren tot ze bruinen, dan even roeren en weer wat wachten)
  3. Vleesblokjes bruinen , in verschillende porties, elke keer uitscheppen, niet laten aanbranden, ev wat boter bijvoegen.
  4. Vlees en uien terug in de pot, 3/4fles wijn bijvoegen en kokend water tot het vlees onderstaat.
  5. Kruiden bijvoegen ( veel )
  6. Mosterd op de 2 sneden brood smeren en op het vlees leggen.
  7. Deksel op en anderhalf uur op zacht vuurtje laten koken.
  8. Om de 15 min roeren.
  9. Als het vlees gaar is, opdikken met maïzena.
  10. Proeven en peper en zout bijvoegen indien nodig.
  11. Opdienen met appelmoes en sla en kroketjes of aardappelen of frietjes.
Katharina T