Stoofvlees in bier met peen, ui en appel

119 165 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 500 g magere runderlappen
  • 3 grote uien
  • 3 grote wortelen
  • 3 soeplepels Solo vloeibaar
  • 2 takjes verse tijm of 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Vlees
  • 4 dl blond bier
  • 1 kg aardappelen
  • 2 stevige appels
  • 0.5 citroen
  • 2 takjes peterselie
  1. Snijd het rundvlees in grote blokjes. Pel de ui en snijd in ringen. Schil de wortel en snijd in dikke plakken.
  2. Verhit de Solo in een stoofpan en bak het vlees ca. 3 min. op hoog vuur rondom bruin. Voeg de peen en ui toe en bak 3 min. mee. Bestrooi met wat zout, peper en tijm. Voeg het Bouillonketeltje en het bier toe, laat smelten en laat met het deksel half op de pan 2-2½ uur zachtjes gaar stoven.
  3. Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in een laagje water met wat zout gedurende ca. 20 min. gaar. Afgieten.
  4. Schil en halveer de appels, verwijder het klokhuis, snijd de appel in stukjes en besprenkel ze met citroensap. Stoof de stukjes appel de laatste 10 min. mee.
  5. Hak de peterselie fijn.
  6. Verdeel de aardappelen over 4 borden en schep de het draadjesvlees met peen, ui en appel ernaast. Strooi de peterselie erover.
Knorr
Meer inspiratie

BelgischVleesHoofdgerecht