Stoofschotel van venkel en gerookte zalm

25 45 3 5
Aantal personen:
  • 1 eetlepel margarine
  • 3 Venkelknollen in reepjes gesneden ( venkelgroen bewaren voor garnering)
  • 600 gram aardappelen , in kleine blokjes gesneden.
  • 2 uien fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 glas witte wijn
  • een weinig water
  • 1/2 flesje light room
  • 400 gram gerookte zalm , in reepjes gesneden.
  • peper en zout
  • 1/2 citroen , in schijfjes gesneden
  1. Boter in een pan met dikke bodem verhitten. Hierin de ui, knoflook, venkelreepjes een aardappelblokjes even bakken ( ca. 5 à 10 minuten , regelmatig goed omscheppen). Wijn en wat water erbij schenken zodat alles net onder staat. Groenten op een laag vuurtje met deksel op de pan in ca. 30 à 40 minuten gaar laten worden. Gerookte zalm en room bijvoegen , nog eventjes laten doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper.
  2. Garneren met venkelgroen en citroenschijfjes.
  3. Smakelijk!!
mirandavdb