Stoofschotel van paardenvlees uit Antwerpen

11 120 3 5
Aantal personen:
  • 1,5 kg paardenstoofvlees
  • 6 uien
  • boter
  • 2 lepels mosterd
  • 1 snee donkerbruin brood
  • 1 fles dubbele bruine(Westmalle,Koninck)
  • bittere chocolade
  • bouquet garni,tijm,laurier
  • peper & zout & nootmuskaat
  • maizena
  1. Bak het vlees, kleur de uien bruin en doe het bier erbij.
  2. Smeer mosterd en jam op het brood en leg dat er boven op. Beetje peper, zout en nootmuskaat erbij.
  3. Bouquet garni erbij. Gaarstoven, regelmatig roeren. Klein beetje bittere chocola erbij.
  4. Aan het eind is het brood volledig opgestoofd. Eventueel binden met mazena (of aardappelmeel).
  5. Doe de Schep over in een mooie schaal en garneer met een schepje room en selderij.
  6. Serveren met of gekookte aardappelen met sperzieboontjes.
Sambaatje