Stoofschotel van konijn

39 60 4 5
Aantal personen:
  • 4 konijnebillen
  • 600 gr zilveruitjes
  • 100 gr boter
  • 2 lepels olie
  • peper, zout
  • 2 teentjes look
  • 50 gr gehakte peterselie
  • takje tijm
  • pakje bieslook
  • 3 glazen witte wijn
  • 3 dl kippebouillon
  • 1/2 Kg champignons
  • 4 boterhammen (lang brood)
  • 100 cc room
  1. De konijnebillen kruiden met peper en zout en in de bloem wentelen. Boter en olie bruinen en hierin de zilveruitjes bakken, uithalen en de stukken konijn bakken, de uitjes terug toevoegen alsook de geperste look, peterselie, tijm, bieslook, witte wijn en de bouillon tot het vlees onderstaat. Op een zacht vuurtje gaarstoven. Als het vlees gaar is uit de pot nemen, en de saus verrijken met de room. Opgelet het wordt geen roomsaus. Eventueel binden met boter-bloemmengsel. De boterhammen roosteren en in 4 snijden. De champignons in de hete boter bakken, samen met nog een teentje geperste look (niet noodzakekelijk maar het is smakelijker), peper en zout
doreen_1