Stoofschotel van kip met mosterd

25 75 4 5
Aantal personen:
  • 4 kippenbouten
  • 4 el olijfolie
  • zeezout en v ersgemalen peper
  • 1 grote ui
  • 2 preien
  • 1 teen knoflook
  • 250 gr champignons
  • 3 dl kippebouillon van blok
  • 2 dl kookroom
  • 1 el mosterd
  • 2 el citroensap
  1. Verwarm de oven op 180ÂșC. Verhit 2 eetl. olie in een braadpan en bak de kippenbouten rondom aan. Bestrooi ze met peper en zout en schep ze in een braadslee voor de oven. Pel de ui en snijd deze met de prei in ringen. Voeg ze bij de kip met het geperste teentje knoflook en de rest van de olie. Veeg de champignons schoon met keukenpapier. Halveer ze en voeg ze bij de kip, ui en prei met de kippenbouillon, kookroom, mosterd en citroensap. Zet het gerecht 1 uur afgedekt midden in de oven. Het laatste half uur onafgedekt zodat de saus iets kan indikken. Tips: Lekker met rijst of gekookte aardappelen en sperziebonen. Variatie: Voeg eens 1 eetl. gehakte dragon (vers of diepvries) bij dit gerecht. Mosterd gecombineerd met 1 eetl. honing en 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) is ook heel lekker. Bron MCD
Love to Cook