stoofschotel met zuurkool

2 200 0 5
Aantal personen:
  • 600 gr varkensschouder in blokjes
  • 750 gr aardappelen
  • 2 dikke uien
  • 350 gr zuurkool
  • 1 kruidentuiltje (tijm,laurier,peterseliestengels)
  • 15 cl fruitige witte wijn
  • 15 cl vleesbouillon
  • 1 klontje boter
  • peper&zout
  1. schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Pel de uien en snij ze in ringen.
  2. verwarm de oven voor op 180°C. boboter royaal een ruime vuurvast schotel en bedek de boden met een laagje aardappelen, een laag uien, een laag zuurkool en een laag vleesblokjes.
  3. Ga zo voort tot alles opgebruikt is of tot u de gewenste hoogte heeft berijkt.
  4. bestrooi wel elke laag met peper & zout. Voeg het kruidentuiltje toe en overgiet met de wijn en bouillon.
  5. bedek de schotel met een dubbelgevouwe vel alluminiumfolie en leg er nog een deksel bovenop. maak de stoofschotel gaar in de oven gedurende 2u30 tot 3uur
  6. Neem uit de oven , laat even rusten, verwijder het kruidentuiltje en serveer meteen.
  7. smakenlijk !!!!!
kim van dyck_2