Stoofschotel kip, choroizo en olijven

6 70 5 5
Aantal personen:
  • 1 grote Ui, gesnipperd
  • 1/2 Winterpeen in stukjes
  • 1 prei, in ringen
  • 4 Kipkarbonades
  • 400 gram kipfilets, in grove stukken
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 150 gram Chorizo, in stukjes
  • 3 tenen Knoflook
  • 1 theelepel milde paprikapoeder
  • 3 takjes Tijm
  • 1 blikje Tomatenblokjes
  • 1 Kippenbouillontablet
  • 1 blikje groene olijven met cotroen(AH, Merzal) uitgelekt
  • 2 eetlepeles fijngesneden Peterselie
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de ui en groente in stukken. Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een overvaste braadpan. Bak de kipkarbonades en kipfilet aan alle kanten bruin. Leg het op een bord. Voeg nog een eetlepel olie toe en verhit opnieuw. Roer de groente er doorheen en laat ze even bakken. Doe de deksel op de pan en laat de groente in ca 10 minuten zacht worden. Voeg de chorizo, knoflook en paprikapoeder toe. bak dit even mee. Roer de tomatenblokjes, tijm de kippenbouillontablet en 2,5 dl water door.
  2. Breng de stoofschotel aan de kook. Leg de kip erop en verdeel de olijven erover. Zet hem ca 40 minuten in de oven. bestrooi met peterselie.
  3. Lekker met witte rijst en een groene salade.
  4. Wijn suggestie :Domaine de 'Amaurigue {gall&gall}
datahaag