Stoofpotje

2 45 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr rundergebraad
  • 1 ui
  • 4 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 4 raapjes
  • 200 ml droge witte wijn
  • 200 ml groentenbouillon
  • solo bakken en braden
  • 2 kl balsamicoazijn
  • 2 kl extra vierge olijfolie
  • 4 el gehakte platte peterselie
  • 1 laurierblad
  • peper&zout (pezo)
  1. Snij het vlees in blokjes.
  2. Pel de ui en snipper fijn, schil de wortel, pastinaak en raapjes met een dunschiller en snij vervolgens in hapklare stukken.
  3. Verhit 2 el solo in een gietijzeren kookpot en bak het vlees rondom goudbruin, kruiden met pezo, haal het vlees uit de kookpot.
  4. Verhit opnieuw 1 el solo in dezelfde kookpot en fruit hierin de ui glazig, doe er de groenten bij en roerbak 2 minuten.
  5. Doe er het vlees en het laurierblad bij en blus het geheel met de wijn en bouillon, afkruiden met pezo.
  6. Laat 30 minuten stoven onder gesloten deksel, tot het vlees mals en sappig is.
  7. Meng de balsamicoazijn met de olijfolie, doe dit bij het stoofpotje, roer alles goed om.
  8. Schep het stoofpotje in 4 zeer warme pastaborden of kommen en dien op met bruin brood of vers stokbrood en pittige mosterd.
  9. Tip: de groenten zeker niet te klein snijden, worden anders overgaar.
Victor S.