Stoofpotje

11 130 0 5
Aantal personen:
  • 1,5 kg rundvlees, blokjes
  • 2 wortelen, in plakjes
  • 150 gr bacon, in reepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 stengel selderij, in boogjes
  • 1 takje verse tijm
  • 1 groot blaadje laurier
  • 1à 2 sneden peperkoek, naar eigen smaak
  • mosterd
  • rode wijn
  • 1 dl wildfond
  • peper&zout (pezo)
  1. Bak het vlees rondom bruin in een pot (liefst gietijzer) met dikke bodem, kruid met pezo.
  2. Voeg de fijngesneden bacon, de wortelen, de ui en de selder toe en laat meestoven.
  3. Doe er de tijm, laurier en de wildfond bij, vul aan met rode wijn tot het vlees onder staat.
  4. Bestrijk de peperkoek met mosterd en leg hem bovenop het vlees.
  5. Leg een deksel op de pot en laat een 2 tal uren op een heel zacht vuur lichtjes sudderen, tot het vlees mals is.
  6. Dien op met frietjes of gebakken aardappeltjes, of aardappelgratin en wortelen of gestoofd witloof.
Victor S.