STOOFPOTJE VAN ZOMERGROENTEN MET KAASBURGER

0 35 0 5
Aantal personen:
  • 4 kaasburgers (versmarkt
  • 4 PORTIES KERVEL
  • 250 g kerstomaten
  • 2 ORANGE PAPRIKA
  • 2 courgettes
  • 1 aubergine
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 0.5 citroen (alleen het sap)
  • 2 rode uien
  • 400 g kikkererwten (blik)
  • 1 koffiel. suiker
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. paprikapoeder
  • 1 koffiel. oregano (gedroogd)
  • 1 koffiel. basilicum (gedroogd)
  • peper en zout
  1. Voorbereiding
  2. - Verdeel de paprika's in vier, verwijder de zaadlijsten en pitjes, en snij in blokjes.
  3. - Snij de courgettes en de aubergine in blokjes.
  4. - Snij de rode uien en de lente-uitjes in stukjes.
  5. - Laat de kikkererwten uitlekken.
  6. Bereiding
  7. (20 min.)
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui, de paprika, de courgette en de aubergine 2 min. al roerend. Voeg het paprikapoeder, de oregano, de basilicum, de lente-uitjes en 1 dl water toe. Dek af en laat 10 min. sudderen. Roer af en toe om.
  9. Voeg de kerstomaatjes, de kikkererwten, de suiker en het citroensap toe en laat 6 min. sudderen. Kruid met peper en zout en meng er de diepgevroren kervel onder.
  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kaasburgers aan beide kanten goudbruin.
  11. Afwerking
  12. Dien de groenten op met de kaasburgers. Geef er rijst, couscous of pasta bij.
  13. Tip
  14. Kooktip
  15. - Geef deze groenteschotel een zuiderse afwerking met olijven, feta of stukjes gedroogde tomaat.
  16. - In plaats van kervel kan u fijngesnipperde verse basilicum of peterselie nemen
NelekeP
Meer inspiratie

BelgischVleesHoofdgerecht